Atelier: Casuta din capul meu

header-atelier-casuta-din-capul-meu

varsta-tinta-casuta-din-capÎn loc să-mpartă pumni și picioare de supărare, să se retragă bosumflați sau să o ia la sănătoasa, cei mici au mereu opțiunea de a spune stop și a se gândi ce e mai bine de făcut.

Căsuța din capul meu e un atelier unde copiii învață ce să facă atunci când își ies din pepeni sau când se îngrijorează. Asta nu înseamnă că-i vom ajuta să-și nege furia sau teama, ci le vom arăta cum să-și liniștească mai ușor aceste emoții, astfel încât să ajungă să ia decizii bune în momentele importante din viața lor.

DE CE

Pentru că și copiii sunt oameni și e normal să se înfurie sau să se sperie din când în când – unii mai rar, alții mai des, după cum le este firea. Doar că furia și teama nu ar trebui să fie niște obstacole în calea lor, ci niște borne care să-i ajute să se înțeleagă mai bine pe sine și să ia decizii bune.

CUM

Într-o atmosferă jucăușă, prin activități creative de desen, decupaj, lipit și prin joc de rol, copiii învață să-și recunoască emoțiile și descoperă că mintea lor e ca o căsuță cu personaje. De altfel, chiar vor construi această căsuță și vor crea personajele-cheie din capul fiecăruia.

Și cu cât le învață să se înțeleagă bine-ntre ele, să comunice, să-și dea sfaturi una alteia și să se ajute reciproc, cu atât ei vor reuși să găsească soluții pentru nevoile sau dorințele lor, să fie calmi și înțelegători și-și vor dezvolta capacitatea de a dezvolta relații împlinite.

✮ REZULTAT FINAL ✮

Copilul tău va putea lua acasă propria căsuță din cap cu personajele aferente și totodată mecanismul după care acestea funcționează – unul care îi va fi mereu la-ndemână în momentele-cheie care vor urma.

CU CINE

echipa-casuta-din-cap

BENEFICII PENTRU TINE ȘI COPILUL TĂU:

– copii devin capabili să-și numească emoțiile și nevoile și devin mai stăpâni pe sine;
– dezvoltă relații mai bune cu cei din jur: prieteni, colegi, profesori, familie;
– copiii și părinții se vor apropia mai ușor unul de celălalt pentru că le va fi mai la-nemână să comunice în momentele critice;
– părinților le va fi mai ușor să afle care sunt nevoile copiilor și să-i susțină când le e dificil;
– părinții pot transforma momentele tensionate în momente de joacă și învățare, invitându-i să folosească personajele căsuței din cap.

EDIȚII VIITOARE

4 & 11 martie | 10:00 – 13:00
Atelierul are 2 sesiuni/ediție

COST & PLATĂ

pret-atelier-casuta-din-cap

*sună-ne chiar acum pentru a afla mai multe detalii: Carmen Cuculescu, +40 723 280 242

 

 

LOCUL DE DESFĂȘURARE

JuKaVa (str. Giacomo Puccini 3, ap. 4) » Vezi pe hartă

line-punctata

FOLLOW-UP ȘI FEED-BACK:

  • După parcurgerea atelierului, copiii pot participa la sesiuni de follow-up în care ne vom juca și vom exersa diverse soluții alternative în situațiile provocatoare emoțional (costul unei întâlniri de follow-up va fi 90 lei și durează 2 ore);
  • Părinții pot beneficia de o întâlnire de feedback individual în care vor discuta împreună cu trainerul despre cum i-a fost copilului la Atelierul de căsuței din cap și ce observații are despre el care vă pot fi de folos pe mai departe (costul unei întâlniri de feed-back este de 135 lei și durează 1 oră).