Zambeste tu intai

parinti-copii-iarba
În familie, există lucruri contagioase pe care chiar nu poți să le eviți. Precum zâmbetul.

După două evenimente reușite de la care nu am lipsit, în ultimii doi ani, prietenii de la Institutul pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT) organizează, pe 4 octombrie 2015, o ediție și mai și decât cele anterioare, sub titlul de “Fii bine cu tine, de acum!”.

Continuarea (sau subtitlul) sună cu atât mai bine: “e important să știi că dacă ți‐e bine cu tine și copilului tău îi va fi bine cu el”.

Și adevărul ăsta este. Atunci când ai un copil, poți vedea oglindindu-se-n el atât lucrurile frumoase, cât și pe cele mai puțin frumoase din tine. Pot fi zâmbete, pasiuni, temeri, blocaje, reacții, frânturi de expresii, atitudini față de diverse situații de viață. Starea de ta de bine influenţează dezvoltarea emoţională şi tipurile de emoţii pe care le va manifesta şi folosi copilul tău în relaţionarea ulterioară cu ceilalți.

De aceea, cu cât ai mai mult grijă ca ție să-ți fie bine, cu atât și copilul tău va putea prelua de la tine mai degrabă lucruri utile și armonioase.

Ce ne mai place nouă la conferințele ISTT, pe lângă subiectele acestea suculente pe care le abordează și limbajul relaxat, sunt speakerii, cu experiență practică și validată în zona psihologiei și psihoterapiei.

De altfel, acestea sunt parte a lucrurilor care ne leagă. Taberele noastre au o puternică influență din zona psihologică, întrucât noi credem că psihologia nu mai este de mult doar o știință, ci o cale de a unge mecanismele interioare ale fiecăruia și pe cele ale relațiilor inter-personale, pentru a le face să alunece mai bine.

În plus, ediția de anul acesta se adresează cu precădere părinților, care sunt invitați să înțeleagă că, pentru a‐și ajuta copiii să ducă o viață împlinită, trebuie să‐și accepte toate trăirile și emoțiile și, cu atât mai mult, să participe în mod activ la atingerea și trăirea propriei stări de bine.

Din program nu vor lipsi subiecte despre:
‐ strategii pentru a ne accepta propriile vulnerabilități și pentru a ne (re)descoperi resursele;
‐ cum să acționăm atunci când ne simțim neajutorați, lipsiți de putere ori în situații fără ieșire;
‐ cum să ne protejăm pentru a nu mai fi răniți sufletește;
‐ cum ne putem ridica după ce ne simțim doborâți,
‐ de ce este divorțul o experiență traumatică și cum l‐am putea transforma într‐una
“sănătoasă” pentru noi și pentru copiii noștri.

Despre ce prelegeri vor fi în program, găsești detalii aici, putând totodată să te și înscrii.

Pentru că cel mai bine e să nu iei de bun ce spunem noi, ci să mergi tu însuți să te convingi, pe 4 oct. 2015, de la ora 10:00, la sediul Facultății de Psihologie și Științele Educației (șoseaua Panduri, nr. 90).

Ca să-ți fie bine cu tine și să-ți molipsești familia mai mult cu zâmbetul tău.