Scoala de vara JuKaVa


*pentru copii de 5-10 ani

Ai vrea ca micuțul tău să-și petreacă zilele de vară într-un loc jucăuș, unde să învețe lucruri folositoare pe care mai apoi să le aducă în viața de zi cu zi?

Școala de vară JuKaVa este locul unde copiii petrec timp de calitate, luând parte la un program construit dintr-un melanj de activități creative, joacă și dezvoltare emoțională. Printre altele, ei învață ce e empatia, să seteze granițe și să se simtă bine cu emoțiile și gândurile lor. Distracția e la ea acasă.

Frunzărește prezentarea de mai jos (în full screen) ca să vezi orarul:

» Descarcă prezentarea și orarul zilnic ca să le ai aproape

DETALII

ATELIER DE MEDITAȚIE CREATIVĂ

Exercițiile creative de grup (mișcare pe muzică și desen) îi vor ține pe copii conectați la propria stare emoțională, la ceilalți și la lumea din jur, ajutându-i să-și dezvolte capacitatea de concentrare pe activități susținute (precum lecțiile de la școală), să aibă mai puține reacții impulsive și să dezvolte relații mai bune cu ceilalți.

Cei mici vor învăța despre meditație în mod ludic și vor participa la jocuri de grup care hrănesc creativitatea și ajută controlul asupra posturii corporale. Vor învăţa să fie mai conştienţi de corpul lor (respiraţie), de emoţiile lor şi de mediul înconjurător. Cursul cuprinde ciclul de exerciții „salutul soarelui”, posturi care imită animalele, exerciţii de respiraţie şi meditaţie, jocuri de grup, relaxare.

ATELIER DE BASME

La atelierul de basme, atmosfera e învăluită de lumea poveștilor. Vom citi basme copiilor și apoi vom discuta despre ele, explorând împreună întâmplările prin propriile desene, sunete, gesturi și interpretări. Ne imaginăm alte versiuni, ne punem în pielea personajelor. Basmele sunt foarte puternic ancorate arhetipal și copiii își însușesc multe lucruri din ele pentru că sunt legate de inconștientul lor; în basme întâlnești călătorii de schimbare, provocări de moralitate, responsabilitate, dragoste, fundamentale la nivel relațional și moral.

Cursul are rolul de a dezvolta imaginația și expresivitatea, diversificarea vorbirii și dezvoltarea reacțiilor copilului. Ceea ce îl va ajuta să empatizeze cu cei din jur și chiar cu tine în diverse situații ale vieții de zi cu zi, fiindu-i mai ușor să se și să te înțeleagă. Micuții vor înțelege mai bine ce înseamnă să respecte granițe.

ATELIER DE CREAȚIE CU TEMATICĂ

Atelierul de creație cu tematică le va hrăni celor mici nevoia – atât de importantă – de exprimare creativă, prin culoare, formă și simțuri. Ei vor exersa modalități de a-și exprima emoțiile și imaginația prin desene și colaje cu materiale naturale (pictăm cu iarbă, desenăm cu mălai, construim cu nisip și frunze).

Scopul este de a-i conecta pe copii cu lumea naturală și cu elementele simple din viața de zi cu zi, dar la care în general nu au acces (cum este mălaiul). Exprimându-ți emoțiile și gândurile altfel, te simți mai liber, mai fericit, mai vesel, mai întreg, deoarece îți e mai ușor să te cunoști pe tine și capeți libertatea de a fi tu. De asemenea, celor mici le va fi mai ușor să se concentreze, să se bucure de ceea ce pot face ei înșiși și vor reuși să exprime mai mult despre ce simt, fiindu-le mai ușor să se confrunte cu lucruri noi din viața lor.

*temtica va fi aleasă în funcție de celebrările zilei: „wrong way day”, „cow day”, „rain day” de exemplu, de la care vom porni cu povești șturlubatice :-)

TIMP DE RELAXARE

Este timp de stat în liniște. Toți vom vorbi în șoaptă și ne vom respecta colegii, învațând să stăm într-un grup cu acceptarea celorlalți și respect penrtu liniștea lor, atenți fiind asupra noastră și ce simțim noi.

PREȚ

500 lei/săptămână
450 lei/săptămână, dacă te înscrii la minimum 2 săpt. consecutive
*prețul include activitățile, accesul la Club Oasis si masa pentru zilele de Luni si Marti; masa(Miercuri, Joi, Vineri) si transportul intră în atribuțiile mămicilor și tăticilor

1. Achită taxa în contul: RO98 OTPV 1100 0063 3162 RO01, OTP Bank.
2. Apoi înscrie-l pe micuț: