JuKaVa Method sau trainingul tinerilor care vor sa lucreze cu copii

header-anunt-jukava-methos

UPDATE: Aplicațiile valabile pentru România și Turcia s-au încheiat, întrucât numărul mare de aplicanți a depășit capacitatea noastră de procesare și selecție.

Spune-mi cum vrei să fie adulții viitorului și-ți vom spune cum să crești copiii prezentului.

În cei patru ani de când dezvoltăm programe educațional-experiențiale pentru copii, ne-am lovit de multe ori de lipsa amenilor potriviți pentru genul de activități create de noi. Fie că e vorba de tabere, ateliere, petreceri sau alte programe JuKaVa dedicate celor mici, de fiecare dată a fost nevoie să facem alegeri atente când a venit vorba de oamenii cu care le-am gândit și desfășurat. Pentru că dezvoltarea personală, cunoștințele și abilitățile profesioniștilor din acest domeniu sunt unele aparte.

De aici am pornit în momentul când am decis să dezvoltăm JuKaVa Method: Learning through play. Acesta este un program internațional de formare pentru tinerii de 25-35 de ani din cinci țări (România, Spania, Estonia, Bulgaria, Marea Britanie), care vor să-nvețe să creeze și să desfășoare activități cu copii. Ei vor deprinde totodată crucialele elemente ale stilului de relaționare cu cei mici și metoda de lucru de învățare prin joacă.

Pentru că, în definitiv, cu toții putem avea idei bune de activități pentru prichindei, dar puțini sunt cei care vor putea să le capteze celor mici atenția, să-i țină implicați, să le înțeleagă nevoile și să răspundă potrivit acestora.

Pentru asta e nevoie de o combinație complexă de atenție, prezență, curiozitate, deschidere, grijă, fermitate, înțelegere și flexibilitate. Pe scurt, dacă lucrurile ar fi fost simple, nu am fi creat acest training.

Pe de altă parte, aceste abilități și calități sunt integrate deja de mulți oameni și, în dozajul potrivit, ele pot contribui, alături de creativitate, la creearea unor contexte de învățare ideale pentru copii și spiritul lor. Un spirit care adesea ne scapă printre degete atunci când încercăm să-i forțăm să fie atenți, cuminți, obedienți, implicați, tăcuți.

În acest context, cum mai putem să ne dorim studenți și tineri și oameni care să contribuie la dezvoltarea unei societăți cu deschidere, blândețe, dezinvoltură, idei disruptive, implicare, curaj?

Unde mai pui că trainingul JuKaVa Method este organizat printr-o finanțare Europeană, cu ajutorul programului de tineret Erasmus+, iar costurile participării sunt ZERO. Inclusiv costurie de transport sunt decontate, în anumite limite. Poți aplica la acest program, până cel târziu pe 3 martie 2016. Așa că, dacă lucrezi frecvent în munca ta cu prichindei, dacă te interesează să înveți o metodă inovatoare de lucru cu ei și dacă vrei să afli lucruri noi despre dezvoltarea de programe potrivite pentru copii, acest e training pentru tine. Un program de învățare aplicat, util, îmbogățit cu activități practice, discuții și o mulțime de momente a-ha!, ca urmare a experienței acumulate de noi până acum.

În plus, dacă ai prieteni din Marea Britanie, Estonia, Spania sau Bulgaria, nu rata șansa de a le da de veste despre acest training internațional.

Trainingul se va desfășura în luna mai a anului 2016, de-a lungul a 10 zile, în Șimon, lângă Bran (jud. Brașov), într-un loc pitoresc și cu o mulțime de resurse. Tot ce trebuie să faci este să aplici la JuKaVa Method: Learning through play până pe 3 martie.